Під час робочої поїздки до Гайсинського району народна депутатка Ірина Борзова подякувала військовослужбовцям 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та передала Грамоти Верховної Ради України для воїнів, які захищають Україну в зоні бойових дій (на знімку).

Голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова наголошує, що важливим є питання державної допомоги ветеранам та родинам полеглих воїнів у придбанні власного житла.

«На Вінниччині 63 родини військовослужбовців отримають компенсацію від держави на придбання житла. В області розподілили державну субвенцію в сумі майже 124 мільйони гривень на придбання житла для осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих захисників, учасників бойових дій із числа ВПО, а також осіб з інвалідністю, які брали участь у бойових діях, та стоять у черзі на житло. У Гайсинському районі в 2023 році компенсацію на житло отримає сім таких родин.

Вадим Гриньов — учасник бойових дій з числа ВПО, батько двох дітей. Мешкають у Новій Ободівці. У черзі на житло стояв з 2018 року. Цьогоріч у липні він отримав компенсацію від держави на придбання власного житла. Під час зустрічі Вадим розказав, що зараз обирають зручне для родини власне помешкання», — розповідає Ірина Борзова.

Відомо, що у 2023 році Міністерством у справах ветеранів здійснено розподіл субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за трьома бюджетними програмами обсягом 5,5 мільярда гривень. Це дасть змогу забезпечити житлом більш ніж 2000 ветеранів та родин загиблих (померлих) воїнів.

«Військовослужбовці, ветерани та їх родини потребують уваги суспільства і підвищеного соціального захисту від держави. Держава повинна будувати нову систему вдячності нашим захисникам», — наголосила Ірина Борзова.

Фото зі сторінки Ірини Борзової у Фейсбуці.