Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

«У свої 13 Софія чітко усвідомлює, що зробила правильний вчинок, показала гідний приклад українки. Це і є справжня тиха дипломатія!

Познайомилась я з Софією на дитячому фестивалі Чорноморські Ігри, який цього року попри важку ситуацію, все ж відбувся в Києві.

Софія Самолюк переможниця минулорічних Чорноморських Ігор. В цьому році вона вже зі сцени вручила нагороду цьогорічній переможниці — 13-річній Єві Геновій з міста Костопіль Рівненської області», — повідомила віцеспікерка і додала, що Єва присвятила цю перемогу своєму татові та усім захисникам і захисницям нашої країни.

На превеликий жаль, батько Єви Ганової не побачив переможного виступу доньки. Він загинув 14 липня під час виконання бойового завдання...

«Наші діти — невід’ємна частина нашої історії. Сміливі, талановиті й незламні! Дякую організаторам фестивалю Чорноморські Ігри за те, що хоч на мить діти відчули себе дітьми!

Звісно, що проведення фестивалю у Києві стало вимушеним кроком, оскільки постійне місце проведення Чорноморських Ігор — м. Скадовськ — знаходиться в тимчасовій окупації...» — зазначила Олена Кондратюк.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.