Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь в онлайн-засіданні тематичної робочої групи з питань обговорення проекту Державної цільової національно-культурної програми «Єдність у розмаїтті» на період до 2034 року. 

Тематикою робочої групи, що працювала у понеділок, 28 серпня, є забезпечення освітніх прав осіб, які належать до національних меншин (спільнот) та корінних народів України.

«Питання освіти дуже важливі для представників нацспільнот. Вже не перший день і навіть місяць відбувається відповідний діалог та дуже хотілося б й надалі його продовжувати, зокрема, інклюзивно шукати рішення для всіх викликів, що виникають на шляху», — наголосив Перший віцеспікер. 

Водночас він акцентував, що тема національних спільнот є важливою і для подальшої євроінтеграції України: «Верховна Рада України достатньо динамічно рухається щодо реалізації державних політик у сфері розбудови, захисту, підтримки й гарантування всіх прав для них». 

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України зауважив, що необхідно разом шукати консенсус та порозуміння: «І в межах серій зустрічей робити все, щоби ця державна програма стала максимально ефективною».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України