Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із делегацією Парламенту Канади — заступником Голови Комітету національної безпеки парламенту Канади Джеймсом Безаном та членом цього Комітету Петом Келлі.

Сторони обговорили розвиток міжпарламентських відносин між Україною та Канадою, а також необхідні кроки для завершення війни.

«Серед важливого для припинення війни є підтримка та впровадження Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським», — зазначив Олександр Корнієнко.

Водночас він акцентував на важливості довгострокової програми військової допомоги Україні, повітряного захисту Одеси та цивільної морської інфраструктури, а також посилення санкційного тиску проти росії й запобігання її спробам обійти вже введені санкції.

«Україна вдячна Канаді за кожну допомогу для нашої країни! Зокрема, Канада стала одним із «чемпіонів» санкційної політики. Це справді важливо», — наголосив Олександр Корнієнко, подякувавши за всю надану військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України зауважив, що необхідно рухатися далі, роблячи ще більш рішучі кроки на шляху до Перемоги.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України: голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе та заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

Прес-служба  Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут