Під час заходу Перший віцеспікер нагородив відзнаками працівників закладу, зокрема, Почесною грамотою Верховної Ради України — головного інженера ОКБ «ШТОРМ» Сергія Пуха та

Грамотою Верховної Ради України — завідувача кафедри обчислювальної техніки факультету інформатики та обчислювальної техніки Сергія Стіренка «за вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки, високі виробничі та наукові досягнення, сумлінну працю та професійні досягнення, плідну наукову, науково-педагогічну та педагогічну діяльність, досягнуті успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління та з нагоди 125-річчя КПІ ім. Ігоря Сікорського».

«Щоденно ми зустрічаємося з величезними викликами. Саме у КПІ роками напрацьовувалися важливі здобутки в оборонній сфері, тому роль університету й увага до нього будуть лише зростати», — зауважив Олександр Корнієнко.

Він акцентував, що хоч який напрям згадувати, у кожному з них «політехніка» може брати участь, зокрема, у відновлювальній енергетиці та технологіях переробки.

«Пам’ятаємо всіх представників великої політехнічної родини, які вже не з нами та стали Героями, боронячи нашу Україну. Завдяки їм ми стаємо ближче до Перемоги й можемо продовжувати робити для цього все», — наголосив Перший віцеспікер.

Також Олександр Корнієнко побажав усім студентам і викладачам продовжувати працювати й робити під гаслом: «Разом знаємо більше, ніж поодинці».

«Хоч де опиниться потім випускник КПІ, він завжди пам’ятатиме цінності й засади, закладені шановними викладачами, які завжди спрямовували нас бути саме такими, які ми всі є: патріотичними, вдумливими, ставити питання та шукати відповіді», — наголосив насамкінець Олександр Корнієнко.

В урочистостях також взяли участь народні депутати України: голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, член Комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук та член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіональної розвитку та містобудування Андрій Клочко.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.