До Верховної Ради України надійшли заяви від Олексія Резнікова про відставку з посади міністра оборони України, а від Рустема Умєрова — про звільнення з посади голови Фонду державного майна. Заяви народні депутати розглянуть на найближчому пленарному засіданні. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Напередодні у вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський повідомив, що цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити кадрове рішення.

«Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці понад 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством загалом. Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури», — наголосив глава держави.

Крім того, Президент закликав народних депутатів підтримати європейську інтеграцію: «Україна має сім визначених рекомендацій Єврокомісії. Частину з них ми вже реалізували. Заради іншої частини потрібна результативна робота Верховної Ради України. Вчасна робота, яку ми погодили із Єврокомісією. Закон про відновлення електронного декларування, зміни до закону про національні меншини та, особливо зверну на нього увагу, «закон про ПЕПів» — politically exposed persons, політично значущі особи. Кожен із цих законів має фундаментальне значення».