«Медіапростір змінюється і серед завдань — вдосконалюватися та відповідати актуальним потребам», — наголосив насамперед Олександр Корнієнко, додавши, що важливо реагувати на тенденції й слідувати ним.

До прикладу, за його словами, нині більшість інформації люди споживають у соціальних мережах — «це теж питання для роздумів». «Світ рухається вперед, медіаринок не стоїть на місці — і в Україні він трансформувався», — зауважив Перший віцеспікер.

Водночас Олександр Корнієнко зазначив, що суспільний мовник також має рухатися шляхом розвитку свого продукту й контенту та відійти від непрофільної діяльності: «Особисто дивлюся певні продукти Суспільного і вважаю їх не лише конкурентоспроможними, а й унікальними, зокрема, музичні проекти».

«Окреме питання про те, як має працювати медіа на звільнених територіях. Майже десять років окупації Криму та Сходу України потребують суттєвих кроків після неї», — акцентував Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Він наголосив, що одним зі шляхів взаємодії між державою, суспільством і Суспільним є питання інформаційної політики після деокупації.

«Багато тем залишилося до обговорення та для подумати, але думати у контексті удосконалення медіапродукту», — зауважив насамкінець Олександр Корнієнко.

У конференції також взяли участь народні депутати України: Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа, заступниця Голови Комітету, голова підкомітету інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук і голова підкомітету культури Комітету гуманітарної та інформаційної політики Микола Княжицький.

ДОВІДКОВО

Захід організовано за сприяння Центру демократії та верховенства права у співпраці з Національною суспільною телерадіокомпанією України та Комітетом Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.