Це перша особиста зустріч спікерів обох країн. Сторони обговорили продовження військової допомоги Україні, повоєнну відбудову зруйнованої інфраструктури та диверсифікацію російських джерел енергопостачання.

«Україна й Український народ глибоко шанують послідовну двопартійну і двопалатну підтримку з боку США, особливо в умовах російського повномасштабного вторгнення», — наголосив насамперед Голова Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук висловив вдячність Сполученим Штатам Америки за безпрецедентну допомогу у військовій, фінансовій, гуманітарній сферах і консолідацію міжнародного співтовариства для протидії агресору.

Окрім того, під час розмови Спікер Парламенту України поінформував Кевіна Маккарті про ситуацію на фронті. «Попри шалену концентрацію сил і засобів росіян — українські воїни продовжують наступальну операцію. Для подальшого успіху — потрібна достатня кількість зброї», — акцентував він.

Водночас Голова Верховної Ради України зазначив, що системи ППО, артилерійські снаряди, бойові танки і бронетехніка — це першочергові потреби Збройних Сил України.

Також сторони обговорили повоєнну відбудову зруйнованої інфраструктури. Голова Верховної Ради України висловив переконання, що у цьому процесі провідна роль належатиме саме союзникам України, які зробили й роблять внесок у Перемогу: «Вбачаю, що США матимуть основне значення у цьому».

Окремо Голова Верховної Ради України та Спікер Палати Представників Конгресу США порушили питання викрадених росією українських дітей.