Так, до кінця цього року в нашій країні планують запустити Геоінформаційну систему регіонального розвитку, яка розроблятиме ефективні стратегії розвитку регіонів.

Таку заяву зробила голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк (на знімку) на першому спільному засіданні Комітету Європарламенту з питань регіонального розвитку (REGI).

Народна депутатка підкреслила: «Синхронізація відкриває перед Україною нові можливості у використанні фінансових інструментів та фондів ЄС для країн-кандидатів. А це може істотно пришвидшити процеси відновлення нашої країни». За її словами, сьогодні у цьому напрямі Україна зробила вже дуже багато, але вдосконалення цифрових інструментів для відбудови та розвитку регіонів триває.

«Ми вдосконалюємо систему DREAM — єдину цифрову систему управління відбудовою, до кінця 2023 року запустимо Геоінформаційну систему регіонального розвитку. Вона буде збирати, зберігати й аналізувати дані на регіональному та місцевому рівнях, які будуть використані для розробки ефективних стратегій розвитку регіонів та відстежування їх виконання. Також ми вдосконалюємо функціонал Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, яка максимально цифровізує будівельні процеси та документи і сприяє прозорості, ефективності, безпеці будівельних процесів. І, що важливо, вже повноцінно працює Реєстр пошкодженого та знищеного майна, дані з якого можна буде використовувати для визначення розмірів репарацій рф», — акцентувала голова комітету.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.