«Поки триває агресія країни-терористки і з українських територій не виведені окупації війська, їхні представники не можуть брати участь у міжнародних змаганнях разом із цивілізованим світом», - зазначає заступник голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан.

«Позиція Президента Франції Емманюеля Макрона щодо допуску рашистів до Олімпійських ігор свідчить, що країна-господарка змагань не заперечує проти «нейтральних» учасників із країни-агресора і покладається на рішення Міжнародного олімпійського комітету», - додав він.

Василь Мокан нагадує, що "нейтральність" російських спортсменів - фейк, який вже підтверджувався багато разів протягом останніх подій у світі спорту. Це інструмент війни і пропаганди, а тому повна ізоляція рашистів від міжнародних змагань - єдине логічне покарання у цій ситуації.

«Сподіватися на справедливе рішення МОК стосовно недопуску російських та білоруських спортсменів на Олімпіаду-2024, яке готується на жовтень цього року, надії мало. Ефективніше буде застосувати візові санкції проти них і таким чином фізично не пустити на територію проведення Ігор. І тут позиція Франції особливо важлива як країни, яка прийматиме змагання, і яка входить до Шенгенської зони ЄС.

"Продовжуємо роботу в цьому напрямку: Комітет ВРУ з питань молоді та спорту, Мінмолодьспорту, Офіс Президента, персонально українські спортсмени і представники федерацій - усі займають єдину і досить жорстку позицію. Рашистам не місце на Олімпійських іграх!!!», - підкреслив Василь Мокан.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України