Про це повідомив голова об’єднання — народний депутат України Павло Сушко.

«Разом з колегами Євгеном Брагарем та Георгієм Мазурашу розпочали роботу на Буковині, яка надала прихисток більше ніж 200 дітям з закладів, розташованих на небезпечних територіях. Провели зустрічі з керівником Чернівецької обласної прокуратури Антоном Ковальським, керівництвом Чернівецької ОДА — головою ОДА Русланом Запаранюком і його першим заступником Альоною Атаманюк. Обговорили актуальні проблеми щодо забезпечення прав дітей в регіоні», — поінформував Павло Сушко.

У планах делегації — відвідати дітей з евакуйованих закладів, щоб особисто побачити умови, в яких вони перебувають, з’ясувати можливі потреби та перевірити, як на практиці місцеві та центральні органи влади взаємодіють між собою. Зокрема, як зазначив голова об’єднання, народні депутати завітають до закладів, переміщених з Харківської області в Чернівецьку. Одним з таких закладів є Центр соціальної підтримки дітей та сімей з Харкова. За словами Павла Сушка, для цього Центру, відповідно для дітей і сімей, якими заклад опікується, вдалося створити гарні умови. Також члени міжфракційного об’єднання вже оглянули спеціалізований будинок дитини, у якому можуть перебувати діти до 6 років. «Обговорили шлях дитини від моменту відмови від неї батьків до потрапляння в будинок дитини, процедуру усиновлення та проблеми, які призвели до кризи з усиновленням», — розповів очільник МФО.
Міжфракційне депутатське об’єднання «Діти України» об’єднало 47 народних депутатів.

Метою його створення є забезпечення дотримання прав дітей, аналіз та вирішення наявних та можливих проблем у співпраці з центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

За повідомленням прес-служби Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua