На знімку: Андрій Садовий, Борис Джонсон, Володимир Мельник та Максим Козицький у ЛНУ (зліва направо).

Із наплічником та валізою — таким колишнього главу уряду Великої Британії Бориса Джонсона побачили пасажири на львівському залізничному вокзалі, коли він виходив із звичайного потяга. Міський голова Андрій Садовий зустрів експрем’єра. Політик поспілкувався із волонтерами Медико-психологічної допомоги, яка з ініціативи Львівської ОВА працює тут від початку повномасштабного російського вторгнення та допомагає в логістиці евакуйованим на Львівщину.

Разом із очільником ОВА Максимом Козицьким та Андрієм Садовим Борис Джонсон відвідав Львівський національний університет імені Івана Франка, де зустрівся з його ректором Володимиром Мельником та студентами з різних регіонів і країн. Колишньому главі британського уряду ще торік у жовтні присвоїли звання почесного доктора Львівського національного університету імені Івана Франка». Тепер високий гість прийняв це почесне звання особисто.

«Doctor Honoris Causa — найвище почесне звання ЛНУ, яке присвоюють громадським, державним і релігійним діячам, політикам, вченим України та світу за значний внесок у розвиток науки, освіти, культури й духовності, — зазначив Максим Козицький. — Так відзначили внесок Бориса Джонсона в безпрецедентну підтримку України. Пишаємося, що частиною академічної спільноти Львівського університету стала така Людина. Ваше ім’я викарбуване на Алеї сміливості в Києві, воно також у наших серцях».

Борис Джонсон відвідав знакові місця Львова. На Полі почесних поховань разом із керівництвом області й міста вшанували пам’ять загиблих Захисників України та Героїв Небесної Сотні.
«Маю за честь сьогодні бути тут. Напередодні у Києві відвідав реабілітаційний центр, поспілкувався з військовими. Усі без винятку кажуть, що просто робили свою роботу —  захищали Україну. Я бачив жагу до боротьби у їхніх очах, тому ми, країни Заходу, можемо робити ще більше для підтримки України, передавати ще більше техніки, яка допоможе вам перемогти і зберегти життя. Запевняю: знову й знову робитиму все від мене залежне, щоб допомогти вашій країні», — наголосив Борис Джонсон.

Вл. інф.

Фото пресслужби ОВА.