Загальна вартість вантажу — більш як 14 мільйонів гривень. У ньому реанімаційний інвентар, витратні матеріали та обладнання для облаштування терапевтичного, хірургічного та неврологічного відділень.

«Отримали апарати штучної вентиляції легень, функціональні ліжка, системи моніторингу фізіологічних показників пацієнта, ларингоскопи, новий операційний стіл та багато іншого.

Обладнання дуже допомагає у роботі, адже кожна нова сучасна апаратура на великий відсоток підвищує рівень допомоги пацієнту», — розповів головний лікар закладу Андрій Маков.

Вікторія Гриб зазначила, що від початку війни її офіс працює над поліпшенням умов роботи українських лікарень, розташованих у безпосередній близькості до прифронтової зони. Нещодавно до них звернувся заступник міського голови Кривого Рогу та розповів про потреби міста.

«Разом із Дмитром Шпеновим ми ініціювали пошук необхідного обладнання. Погодили всі запити з директором лікарні та нашим другом, засновником Ukraine Aid Деннісом ДеСантісом, який координував пошук медичного обладнання у Штатах. Уже традиційно нам допомагає американська команда MedWish International», — зазначила депутат.

Від початку повномасштабної війни ця команда скерувала в Україну понад сотню вантажів і надалі готова підтримувати українців.

«Сам факт такої підтримки — потужний сигнал, що наші цінності, наша глобальна мета є важливою для цивілізованого світу. Українські медики, які докладають неймовірних зусиль, рятуючи життя людей, заслуговують на нашу постійну підтримку. Ми повинні забезпечити їх усім необхідним. Чудово, що на цьому шляху маємо таких потужних союзників як MedWish  та Ukraine Aid», — упевнена Вікторія Гриб.

Дніпропетровська область.

Фото зі сторінки Вікторії Гриб у Фейсбуці.