Вони — сміливі, хоробрі, відважні! Їх часто називають сталевим кулаком нашого війська. Танкісти завдають вогневих уражень по російських загарбниках, підтримують нашу піхоту, заважають намірам ворога атакувати наші позиції на фронті. Часто без сну та обіду, 24/7 наші танкові екіпажі відвойовують рідну землю від загарбників.

Головний сержант одного з батальйонів окремої танкової Залізної бригади Андрій згадує один з епізодів контрнаступу на Харківщині. Хлопець розповідає, що працювали фактично щодня протягом місяця — з одного конвеєра могли вразити до трьох цілей.

«Нам дуже допомагали аеророзвідники — давали якісну картинку. Треба було лише все правильно розрахувати і зробити влучний постріл. А ще ми працювали з артою — тоді поряд стояли кілька М-777. Вони брали сектор той, що подалі, ми — ближній. Ввечері домовлялися про роботу, обговорювали, хто які цілі бере, визначали час початку роботи. Виходило дуже успішно!» — розповідає він.

Армієць згадує, коли піхота гнала орків з української землі, танкісти ледве встигали відпрацьовувати цілі. «Приїхали, 15 хвилин постояли, і вже снаряд не дістає до ворога, треба пересуватися ближче. росіяни просто тікали під нашим натиском! За годину-півтори ми проводили стабілізаційні дії, і так село за селом», — пригадує ті події Андрій.

За інформацією Міноборони.

Фото ілюстративне.