«Для розробки концепту проєкту ми дослідили ті реабілітаційні центри, що сьогодні вже існують в Україні, зокрема, в Києві. Ми досліджували і європейський досвід. Врахували найсучасніші та найінноваційніші розробки медичного обладнання у цій сфері. Також ми хочемо поєднати функції реабілітаційного центру й центру інтегрованої допомоги, де можна буде отримати і поліклінічні, і лабораторні послуги. Центр включатиме реабілітацію, пов’язану з травматизмом, а також психологічну реабілітацію», — зазначив представник компанії BІ-Group. Нині тривають перемовини для реалізації проєкту.

Варто зазначити, що залучення казахської компанії до відбудови в Україні об’єктів, що постраждали від російських обстрілів, та побудови нових соціальних об’єктів стало можливим завдяки діяльності міжпарламентської групи дружби «Україна — Казахстан» під головуванням народного депутата Сергія Нагорняка.

У квітні 2023 року до України на запрошення Сергія Нагорняка приїхав Айдин Рахімбаєв, казахський бізнесмен та голова ради директорів холдингу BІ-Group, який і раніше надавав допомогу Україні, зокрема, передавав генератори для лікарень. У межах свого візиту казахський бізнесмен запропонував свою допомогу у відновленні об’єктів соціальної інфраструктури. Сергій Нагорняк зі свого боку посприяв подальшій комунікації та погодженню об’єкта для відновлення — травмпункту лікарні в Миколаєві. Уже в травні 2023 року казахською компанією було укладено контракт на будівельні роботи з українським профільним підприємством, а нещодавно в Миколаєві було відкрито успішно відбудований об’єкт.

Як розповів Сергій Нагорняк, ці важливі проєкти було реалізовано завдяки тому, що міжпарламентська група дружби «Україна — Казахстан» є не просто майданчиком для зустрічей, а потужним треком для залучення казахських інвесторів і бізнесменів для роботи в Україні, для реалізації необхідних Україні проєктів та вирішення актуальних питань.

Депутат розповів, що казахський бізнес активно долучився до допомоги Україні — це і гуманітарна сфера, і допомога в галузі енергетики. «Я хочу подякувати дружньому казахському народу за реалізацію низки важливих проєктів з підтримки України, а також Надзвичайному і Повноважному послу Казахстану в Україні Дархану Калєтаєву за сприяння в реалізації проєктів між нашими країнами та залучення казахських інвесторів до України навіть у цей складний час. Відновлення відділення лікарні в Миколаєві стало можливим завдяки підтримці мецената й бізнесмена Айдина Рахімбаєва та компанії BI-Group, які вже надавали посильну допомогу Україні у сфері енергетики. Це є ті реальні і потужні кроки, які допомагають нам не лише зберігати стійкість, а й відновлювати соціальну інфраструктуру навіть у воєнний час. У такий складний період ми бачимо, хто з міжнародних партнерів на боці правди і реальних справ. Щиро сподіваюся, що й реабілітаційний центр у Черкасах стане черговим успішним проєктом казахської компанії в Україні», — зазначає народний депутат.

За матеріалами прес-служби народного депутата Сергія Нагорняка.