«Минулого тижня закінчилася дев’ята сесія. Як правило, вона завершується депутатськими запитами й цього разу не було політики і якоїсь медійної складової — всі з них стосувалися питання надання Героя України й більшість, на жаль, посмертно. Водночас розпочали одразу десяту сесію дев’ятого скликання, яку відкрили, заспівавши з колегами акапельно Державний Гімн України. Це також нова традиція, з якої розпочинаємо кожне засідання», — зауважив Перший заступник глави парламенту.

Перший віцеспікер також прокоментував вето Президента щодо електронного декларування. «Це підтримка думки суспільства і крок, який мав бути зроблений, — сказав він. — Наступного тижня парламент розгляне це питання одним із перших. Декларації мають бути відкритими не через рік, а одразу».

Коментуючи перспективи проведення виборів в Україні зараз, Олександр Корнієнко зауважив, що Президент Володимир Зеленський окреслив п’ять проблем щодо виборів під час форуму Ялтинська європейська стратегія YES. Складність полягає в організації виборчого процесу для військових, а також українців за кордоном та внутрішньо переміщених осіб. «Ми не збираємося провести абиякі вибори. Це має бути відкрита, прозора та чесно змінювана демократія. Щоб всі змогли віддати свій голос», — акцентував Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Вл. інф.