Представники України вимагатимуть, щоб резолюція з цього приводу голосувалася негайно - вже на осінній сесії, що запланована на жовтень.

Про це розповіла народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«Я впевнена, що буде політична воля проголосувати за цю резолюцію в Парламентській асамблеї Ради Європи. Документ підтримала абсолютна більшість у комітеті. Тепер тільки питання в тому, хто вийде із зали під час голосування, хто утримається, бо навряд чи буде багато охочих натиснути червону кнопку, таким чином ніби стверджуючи, що росія - це демократія, а не диктатура», - зазначила парламентарій.

Вона нагадала, що ця резолюція базується на висновках Венеційської комісії, яка ще у 2021 році розглянула зміни до конституції рф і зазначила, що це порушення всіх норм - і внутрішніх російських, і міжнародних.

«У практичному плані наші дипломати після ухвалення відповідної резолюції матимуть ще один аргумент у спілкуванні з партнерами. Ми будемо наполягати, що Україна - демократична держава, яка не може бути за одним столом із диктатурою», - наголосила народна депутатка.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України