Грошову допомогу в 250 тисяч гривень отримає учасниця Олімпійських ігор у Пекіні та Лондоні, срібний призер чемпіонату Європи зі стрибків у воду вінничанка Анна Письменська.
Рішення про виділення коштів з обласного бюджету підтримали депутати Вінницької облради на черговій сесії на пропозицію обласного управління з питань фізичної культури і спорту.
— Це гарна новина для нашої молодої перспективної спортсменки, яка нині готується до Олімпійських ігор, — сказав начальник обласного управління з питань фізичної культури і спорту Сергій Дідик. — На жаль, у нашому місті відсутні належні умови для тренувань у такому виді спорту, як стрибки у воду, тому Анна використовує спортивну базу в Луганську. Відповідно на змаганнях представляє одразу два міста. З таких само причин ще одна наша землячка — Інна Осипенко-Радомська — захищає, крім рідного міста, ще й честь Київщини, а донедавна Наталія Добринська представляла на змаганнях і Вінницю, і Київ. Все це означає, що підтримки потребують не лише спортсмени. Належним має бути фінансування для створення умов для підвищення їхньої майстерності.
Нагадаємо: нинішнього року Анні Письменській та її тренеру Діані Кульбері призначено стипендію Президента держави, що надається видатним спортсменам та їхнім наставникам — представникам олімпійських видів.
Вінницька область.