Фотооб’єктив зафіксував їхню радісну зустріч, коли обидва воїни ЗСУ побували в рідній Гощі у короткотермінових відпустках. І навіть у цей час дбали про побратимів на передовій — підсобляли волонтерам Гощанської громади формувати і вантажити благодійний вантаж воякам на схід.

— Тарас Гоменюк — воїн-доброволець ЗСУ, депутат Гощанської селищної ради восьмого скликання. Незалежність України Тарас Тарасович захищає ще з 2015 року. 24 лютого 2022 року Тарас Гоменюк перебував на Донеччині,

— розповідає гощанський селищний голова Микола Панчук. — Тарас був поранений. Після низки операцій та реабілітації знову став у стрій, не зраджуючи військовій присязі та вірності Україні. Навіть під час реабілітації він підтримував зв’язок із побратимами, допомагав їм через волонтерів і сам бував у зоні бойових дій з волонтерською місією.

Нещодавно Тарас Гоменюк на кілька днів приїхав до родини. Назад до побратимів повернувся з припасами, переданими бійцям, у тому числі, від селищної ради та німецького благодійного фонду Deine Ukraine-Hilfe.

— Олександр Балабан учасник АТО, з першого дня вторгнення рф прийняв удар ворога. Ще з дитинства товаришує з Тарасом Гоменюком, — гарно характеризує ще одного захисника із своєї громади Микола Панчук.

Рівне.