Про це повідомив очільник Закарпатської ОВА і голова Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Віктор Микита (на знімку).

Захід організували Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Палата регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад за підтримки швейцарсько-українського проекту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD і Регіонального офісу міжнародного співробітництва Закарпатської області.

Під час слухань, окрім представників центральних органів виконавчої влади, облвійськадміністрацій, обласних рад, місцевого самоврядування та громадського сектору, слово мали й представники Швейцарсько-українського проекту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, польські, румунські та словацькі партнери України.

Напрацювання слухань ляжуть в основу рекомендацій для органів влади України різного рівня. А коротка резолюція слухань мала такий вигляд: спочатку Україна повинна вибороти Перемогу, а потім — своє майбутнє в ЄС. Для цього потрібно завершити низку реформ, у тому числі й реформу децентралізації.

У слуханнях від Закарпатської обласної ради взяли участь виконувач повноважень голови ради Василь Дем’янчук та керуюча справами облради Мирослава Ливч.

Ужгород.

Фото прес-служби ОВА.