Тема зустрічі: «Роль обласних рад у процесі євроінтеграції України». Участь у заході взяли народні депутати, представники Офісу Президента, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Основна тема, якої торкнулись під час зібрання — початок підготовки самоврядування регіонального рівня до повноцінного членства в ЄС і роботи в новій управлінській реальності.

«Політика згуртованості Європейського Союзу — це не історія про захмарні гроші з неба та рожевих єдинорогів. Це історія великих можливостей, для яких треба проявити високий рівень проектного менеджменту та системних політик на всіх рівнях врядування, зокрема, і перш за все — на регіональному. Станом на зараз з об’єктивних причин воєнного стану ключова роль на рівні регіонів віддана ОВА. Але без прямої участі обласних рад проходити навіть перемовини з членами ЄС не вийде. До цього треба готуватись», — наголосив представник комітету Віталій Безгін.

Народний депутат також зазначив, що комітет всіляко сприятиме підвищенню кадрового потенціалу на рівні регіонів. А також допомагатиме «ожити» агенціям регіонального розвитку.

«Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб усі області України від 1 січня 2024 року отримали можливість зайти в програми міжрегіональної співпраці в межах Європи незалежно від наявності (відсутності) безпосереднього кордону з країнами ЄС. Нам вкрай необхідна консолідація зусиль та підвищення активності регіональних влад вже зараз», — констатував він.

Вл. інф.

Фото з фейсбук-сторінки Віталія Безгіна.