У селі Посад-Покровське — народний депутат Володимир Крейденко та виконавчий директор «Добробату» Дмитро Іванов.

Нагадаємо, МДО «Добробат — добровольчий будівельний батальйон» утворено у Верховній Раді України, воно продовжує реалізовувати стратегічний курс держави на відновлення соціальної інфраструктури, об’єктів житлово-комунального господарства тощо у регіонах, які постраждали внаслідок російської збройної агресії. Минулого тижня під головуванням народного депутата України та амбасадора волонтерського руху «Добробат» Володимира Крейденка за участі народного депутата України Павла Халімона, керівництва обласних військових адміністрацій та громадянського суспільства відбулися два виїзні засідання міжфракційного депутатського об’єднання на Херсонщині та Миколаївщині.

Учасники засідань обговорили кроки для налагодження ефективної і дієвої співпраці між органами центральної та місцевої влади, рятувальниками і волонтерами задля створення сприятливих умов для відновлення об’єктів соціальної інфраструктури та житла, яке зруйнували російські окупанти. Під час засідання також приділяли увагу важливості розслідування випадків розкрадання та привласнення бюджетних коштів, які було виділено на ремонт житлових будинків, об’єктів цивільної та критичної інфраструктури. Крім того, обговорили залучення зареєстрованих безробітних громадян до розбирання руйнувань.

Під час поїздки до Херсонської та Миколаївської областей Володимир Крейденко, Павло Халімон та виконавчий директор волонтерського руху «Добробат» Дмитро Іванов відвідали декілька об’єктів, які відбудовують волонтери «Добробату»: Херсонський обласний центр служби крові, де «добробатівці» проводять роботи за концепцією «fast recovery» (швидке відновлення будівлі шляхом заміни вікон, даху та приведення до ладу її загального стану); будинок у селі Посад-Покровське, що в славнозвісній Чорнобаївській громаді, відбудований волонтерами практично з нуля коштом естонського благодійного фонду Mondo.

Також народні обранці відвідали Миколаївську гімназію № 7, що постраждала від російського обстрілу та яку відновлюють волонтери «Добробату» коштом естонського Mondo. Уже встановлено 165 вікон, відновлено чималий дах, і усе це — у найкоротші терміни, за декілька місяців.

Амбасадор «Добробату» Володимир Крейденко наголошує, що під час відбудови на об’єктах соціальної інфраструктури (закладах освіти та охорони здоров’я) особливу увагу буде приділено належному відновленню та облаштуванню укриттів для працівників, відвідувачів і вихованців цих закладів.

«Процес відновлення Миколаївщини та Херсонщини триває», — запевнив Володимир Крейденко.

Вл. інф.

Фото надано прес-службою народного депутата Володимира КРЕЙДЕНКА.