В окупованому Криму знову пролунали вибухи. Відомо про прильоти по штабу Чорноморського флоту російської федерації в Севастополі, а також в інших частинах півострова.

“22 вересня близько 12:00 Сили оборони України завдали успішного удару по штабу Чорноморського флоту росії в тимчасово окупованому Севастополі” – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляла раніше група “ІС”, ЗСУ мають засоби, щоб загнати флот рф до Новоросійська і Туапсе.

Між тим

Ще у першій половині дня призначений росіянами "губернатор" михайло развожаєв казав про спокійну ситуацію та анонсував планові стрільби. Ближче до 13:00 окупанти вдруге за день перекрили рух Керченським мостом, а також призупинили морський транспорт у Севастополі. Як передбачали місцеві пабліки, це було пов'язано з тим, що ракети чи БПЛА знову на підльоті до острова.

За кілька хвилин потому з'явилася інформація про роботу ППО у Саках, у гарнізоні Гвардійського, над Раздольненським районом та біля аеродрому Бельбек. Також повідомлялося, що над Севастопольською бухтою поспіхом поставили димову завісу.

Близько 13:15 пролунали вибухи у Севастополі. Повідомлялося, що, крім димової завіси над бухтою, ще в одному місці піднімався чорний дим, як від прильоту. Пізніше з'явилися відео палаючого штабу Чорноморського флоту рф.

 

Схоже, Україна активно взялася за Чорноморський флот рф!

З початку 2022 до червня 2023 було знищено 17 військових кораблів рф загальною вартістю близько $888 млн та пошкоджено ще 5 кораблів.

Але через кілька місяців після того, як Україна отримала британські Storm Shadow, атак стало значно більше – в тому числі і завдяки морським дронам, які ми постійно розвиваємо. У рф було 13 великих десантних кораблів у Чорному морі. А зараз залишилось вже вісім.

З липня 2023 було пошкоджено чи знищено «Оленегорский горняк», танкер «Сіг», ракетний корабель «Самум», «Минск», підводний човен «‎Ростов-на-Дону», два російських корабля типу «Василій Биков» та ще кілька суден.

Окрім того, ЗСУ почали бити по судноремонтних заводах  у Севастополі (13 вересня) та штабах Чорноморського флоту рф (20 вересня та 22 вересня). Тепер рф буде складно ремонтувати пошкоджені кораблі і керувати флотом.

Окрім того, за останні 10 днів це вже третя серйозна атака на Севастополь. Зеленський раніше попереджав, що якщо рф не перестане бити по українських портах, під кінець війни у них не залишиться кораблів. рашисти не послухались, і мають наслідки!

У міноборони рф визнали втрати внаслідок удару по штабу Чорноморського флоту в Севастополі в тимчасово окупованому Криму. Там заявили, що один окупант пропав безвісти, хоча до цього заявляли про його загибель.

Далі буде?