Оскільки, наразі увага світу прикута до України через воєнні дії, які точаться на її території, виникла необхідність показати, що Україна це ще й потужний розробник крутих ІТ-рішень. Цей каталог саме і дає змогу світовій спільноті дізнатися про український ІТ-бізнес.

Каталог стане ефективним інструментом для просування ІТ-індустрії України на міжнародному ринку, оскільки не тільки знайомить світ з українськими ІТ-продуктами, а й дозволяє потенційним інвесторам отримати повну інформацію про можливості української tech-індустрії.

До каталогу увійшли компанії, які працюють у різних напрямах - від оборонних технологій та державних цифрових продуктів до Legal tech і Health tech. Серед них - державний мобільний застосунок Дія; найбільший розробник застосунків для Apple компанія MacPaw; розробник робопротеза Esper Bionics; розробник технологічних рішень для розумних систем безпеки Ajax Systems, а також сервісні компанії Softserve, Sigma Software, N-ix, Eleks, Infopulse, Intellias, Miratech та інші.

Це українські компанії та ІТ-продукти, що мають українську реєстрацію, українця-засновника та офіс чи представництво в Україні. Відбір компаній здійснила незалежна експертна рада, у складі якої - представники Мінцифри, фаундери та СЕО tech-компаній, інвестори.

Каталог розробили ІТ Ukraine Association разом із Міністерство цифрової трансформації України та агенцією Top Lead.

Розвиваємо ІТ-Індустрію! Розширюємо можливості національного бізнесу!

Прес-служба Апарату Верховної Ради України