Російські війська в ніч проти 25 вересня атакували Одесу та область дронами-камікадзе, ракетами "Калібр" та "Онікс".

Унаслідок атаки в Одесі знищено Морський вокзал та готель на його території. В Одеській області під ударом опинилася припортова інфраструктура, зруйновані зерносховища, є руйнування на складі та в приватному будинку, в кількох будинках вибиті вікна. Постраждали чоловік та жінка.

***

У Повітряних силах заявили, що в ніч проти понеділка, 25 вересня, запущені російськими окупантами ракети та дрони-камікадзе маневрували — летіли в одному напрямку, а потім поверталися в Одесу.

Попри руйнування на Одещині, робота підрозділів повітряного командування Південь була «бездоганною». Вони знищили 19 із 19 ударних безпілотників та 11 із 12 крилатих ракет Калібр.

«Посилення півдня країни є актуальним. Ракети Онікс складно збивати. Протидіяти їм можна, але засоби ураження проти них не діють. Ракета надзвукова, летить дуже низько. Тому ці ракети неможливо збивати тими засобами протиповітряної оборони, які існують», — сказав речник Повітряних силах Ігнат.

О 08:22 Повітряні сили підтвердили збиття 11 з 12 Калібрів і всіх 19 шахедів під час атаки на Одесу

У ніч на 25 вересня 2023 року російські окупанти завдали удару по Україні крилатими ракетами Калібр, протикорабельними ракетами П-800 Онікс та ударними БпЛА типу Shahed, уточнили в Повітряних силах

Пуски шахедів здійснювалися з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, РФ), Калібрів — з малого ракетного корабля та підводного човна із акваторії Чорного моря (райони Феодосія, Новоросійськ), Оніксів — із району Севастополя.

Загалом під час нічної атаки, зафіксовано 33 засоби повітряного нападу:

12 крилатих ракет морського базування Калібр (знищено 11)

2 протикорабельні ракети П-800 Онікс;

19 ударних БпЛА Shahed-136/131 (знищено всі 19)

Крім того, за минулу добу 24 вересня 2023 року протиповітряна оборона знищила три ударні БпЛА Ланцет та чотири розвідувальні безпілотники оперативно-тактичного рівня.

На знімках: Наслідки нічного обстрілу в центрі Одеси.

Фото з відкритих джерел.