Тому організація потребує реформування. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

За її словами, вже на рівні виступів світових лідерів у Генасамблеї ООН обговорюють різні варіанти змін у діяльності цієї структури.

«Особисто я переконана, що росію треба позбавити права вето та взагалі вигнати з Радбезу ООН, як державу-агресора і порушника Статуту ООН. Крім того, росія безпідставно отримала місце у складі Радбезу в обхід процедур. Уже очевидно, що необхідно також розширити число країн, які є постійними членами Ради Безпеки, щоб її склад відповідав сучасним реаліям. Цілком логічною є пропозиція надати Генасамблеї ООН право долати вето Радбезу за наявності кваліфікованої більшості. За аналогією — це так само, як у Верховній Раді долається вето Президента, якщо за це голосує 2/3 депутатів.

І ще одне важливе спостереження із 78-ї сесії Генасамблеї ООН, виступів на засіданні Радбезу та зустрічей Президента Володимира Зеленського на полях асамблеї — про Україну не забули.

Ніякої втоми немає. Лідери цивілізованого світу підтвердили, що підтримуватимуть Україну і далі, скільки це необхідно та не штовхатимуть нас на якісь територіальні поступки заради миру», — зазначила Олена Кондратюк.

Скріншот відео з фейсбук-сторінки Олени Кондратюк.