Новопризначений голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов дав першу прес-конференцію.
Найперше, що цікавило прикарпатських журналістів, — це кадрове «перезавантаження» облдержадміністрації. Наразі було названо лише одне прізвище: першим заступником стане Ігор Зварич. Щодо решти кандидатур, то їх буде названо після остаточного погодження в Києві. Водночас прозвучало запевнення, що це будуть відомі місцеві люди: «чужих і  «варягів» в ОДА не буде». Це саме стосується поки що вакантної посади керівника обласного УМВС. В. Чуднов повідомив, що це прикарпатський правоохоронець, який «розпочинав і продовжує працювати тут». Не обійдеться без змін і в районах області. Чотирьом головам райдержадміністрацій доведеться залишити свої посади.
Щодо своїх безпосередніх обов’язків та планів, то голова ОДА розділив їх на стратегічні та нагальні. За його словами, нині активно долучився до напрацювання стратегії розвитку краю до 2020 року. З тим, щоб до того часу область «забула, що таке дотації, і стала самодостатнім, самоокупним регіоном». А ще додав, що на Прикарпатті мають забути, що таке «відкати, побори та хабарництво». 
Також Василь Михайлович, назвавши себе компромісною людиною, заявив, що шукатиме порозуміння з усіма політичними силами в обласній раді. І додав: уже мав зустрічі з декількома лідерами політичних партій, а незабаром зустрінеться з головами всіх парламентських фракцій.
Негайно, на думку посадовця, треба вирішувати питання з місцевими дорогами. Ситуацію знає, проте за два тижні до зими не обіцяв кардинальних змін. Надії покладає на 2014 рік. Із цим наступного тижня відбуває до столиці і сподівається «на розуміння уряду та його допомогу», а ще на внесення змін у проект бюджету на наступний рік.
 
Івано-Франківська область.