«Сьогодні ми зустрічалися з Головою Верховної Ради, лідерами Партії регіонів і лідерами опозиції, і ми розуміємо, що сьогодні було неможливо прийняти ці закони, які потрібні для підписання Угоди про асоціацію України та Євросоюзу в кінці цього місяця», — заявив Олександр Квасневський на брифінгу в Києві вчора, 13 листопада.

Політик зазначив, що для підготовки законопроекту про лікування екс-прем’єра України Юлії Тимошенко за кордоном створено робочу групу.

«Ми очікуємо, що протягом останніх днів перед наступною сесією парламенту, яка відбудеться 19 листопада, всі ці питання можуть бути вирішені так, щоб 19 листопада прийняли остаточне рішення парламенту», — наголосив він, додавши, що озвучена дата — «останній момент, в який можна зробити все, що необхідно».

За словами екс-президента Польщі, місія ЄС розуміє складність цього процесу, однак сподівається, що у політиків «достатньо доброї волі» для пошуку консенсусу.

«Усі, хто хоче підписати асоціацію з ЄС, зроблять усе для того, щоб у вівторок всі необхідні закони були прийняті Верховною Радою України», — наголосив представник Європарламенту.

Учора ввечері Пет Кокс та Олександр Квасневський мали представити Європарламенту звіт щодо своєї діяльності в Україні, а також провести прес-конференцію.

Водночас в інтерв’ю агентству BNS міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що ще не все втрачено. «Якщо ви питаєте, чи можна сьогодні сказати, що точно не відбудеться підписання, то я так не стверджував би», — сказав він.

«Багато що в руках Президента України, його роль є істотною, і я вірю, що він також відчуває цю відповідальність. У нього є багато можливостей вдатися до лідерства і взяти відповідальність за долю країни та прийняти необхідні рішення», — додав глава литовського зовнішньополітичного відомства.

Підготовлено за матеріалами  інформагенцій.