Про це заявив у коментарі журналістам голова Комітету з питань Регламенту депутат із фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко.
«Цей тиждень — робота в комітетах, — сказав він. — Це означає, що в будь-який момент ми можемо зібратися на позачергове засідання і, згідно з Регламентом, у п’ятницю проголосувати два законопроекти, які будуть підготовлені до другого читання». При цьому депутат наголосив, що Партія регіонів готова голосувати. На його думку, є шанс і розглянути узгоджений законопроект щодо лікування засуджених за кордоном.
Водночас Макеєнко запропонував, щоб питання Тимошенко було вирішене вже після підписання Угоди про асоціацію з ЄС, наголосивши при цьому, що в жодному документі з боку ЄС не йдеться про ухвалення законопроекту про лікування засуджених за кордоном як про євроінтеграційну вимогу.
«У якому документі від європейців є питання Юлії Тимошенко письмово? Його немає, — зазначив депутат. — Так мова йде про державу Україна або про персоналії? А чому не можна поставити спочатку коня, а потім — віз? Давайте спочатку підпишемо у Вільнюсі питання євроінтеграції України, а потім будемо вирішувати питання кого завгодно».
Тим часом учора у Верховній Раді України зареєстровано законопроект під №3601 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо розширення меж застосування окремих видів звільнення від кримінальної відповідальності», внесений народним депутатом від Партії регіонів Віталієм Журавським, котрий входить до складу робочої групи з опрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном. Текст законопроекту на офіційному сайті парламенту наразі відсутній.