Після зустрічі лідерів фракцій із спостерігачами місії Європарламенту в Україні Олександром Квасневським та Петом Коксом лідери опозиційних фракцій на брифінгу заявили, що вони звернулися до місії з проханням не давати негативні висновки стосовно виконання Україною зобов’язань перед європейською спільнотою.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив, що під час зустрічі опозиція звернулася до місії з проханням не надавати негативний звіт щодо України, щоб не закривати їй шлях до євроінтеграції, а надати проміжний звіт про виконання зобов’язань України.

Зі слів Яценюка, три опозиційні політичні сили також підписали заяву-звернення до всіх парламентських та позапарламентських політичних сил із закликом провести у Києві 24 листопада всеукраїнську акцію «Ми за Європу» на підтримку євроінтеграційних прагнень України. При цьому Яценюк наголосив, що опозиція готова на будь-які компроміси задля голосування за три євроінтеграційні законопроекти, які ще належить ухвалити парламенту.

Лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок закликав Партію регіонів та Президента публічно визначитися, куди прямує Україна — до Європи чи до Митного союзу.

Лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко назвав події у парламенті «затягуванням процесу». Водночас Кличко запевнив, що «УДАР» готовий проголосувати за всі євроінтеграційні законопроекти наступного пленарного тижня.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.