Як зазначено у вимозі, реагуючи на суспільний запит щодо першочергового спрямування коштів для збільшення обороноздатності України, з метою відновлення довіри до місцевої влади депутати Тернопільської обласної ради вважають за необхідне активізувати та покращити роботу найвищого представницького органу області.

Коментуючи ситуацію, один із підписантів депутат облради Тарас Дячун повідомив, що серед тих, хто поставив свої підписи, троє його побратимів, із якими разом обороняли Сумську область і Бахмут. Вони, як ніхто інший, розуміють, наскільки важлива підтримка армії. Тому пропонують розробити програму, яка б дала змогу використовувати кошти обласного бюджету на закупівлю технічних засобів для фронту.

Також депутати пропонують виділити додаткове фінансування на реалізацію програми «Турбота», яка передбачає допомогу військовослужбовцям, котрі отримали травми.

А на думку депутата Василя Хомінця, після майже двох років повномасштабного вторгнення рашистів в області відсутня вичерпна програма підтримки ЗСУ. Тож обласна рада має затвердити комплексну програму підтримки української армії, яка включатиме не тільки допомогу з амуніцією, а й реабілітацію поранених, котрі мають психологічні чи інші травми.