Парламентарій акцентував, зокрема, на реформах, які нині впроваджують у нашій країні та на ризиках, які очікують нас на шляху змін.

Форум «Диригенти змін» — це дискусійна платформа, що об’єднує амбітних бізнес-лідерів, авторитетних суспільних та державних діячів, лідерів думок задля спільної мети — трансформації себе, власного бізнесу та держави.

Тема VIII форуму — «Єдність сьогодні. Єдність завтра?».

«Цього року уряд запропонував змінити систему оплати праці на держслужбі, — наголосив, зокрема, на фейсбук-сторінці Олександр Корнієнко. — Це серйозна дискусія і бачимо багато питань. Проте є успішні приклади Мінцифри та антикорупційних органів нетипової держслужби, які вже реалізовані. Нам потрібно брати кращі з них та інтегрувати їх в інші системи».

Говорячи про ризики, Перший заступник глави парламенту зупинився передусім на кризі людських ресурсів. «Уже маємо думати над стратегією міграційної політики і для багатьох це буде незвично», — зазначив він. А також звернув увагу на ризик бюджетних проблем після закінчення війни. «Треба буде швидко та інтенсивно трансформувати державний апарат та держслужбу заради більшої мобільності», — йдеться в повідомленні.

Перший віцеспікер розповів, що на початку заходу учасникам запропонували одним словом відповісти на запитання: «Навіщо нам держава?». «Я написав «свобода», — поділився Олександр Корнієнко. — Це була одна з ідей, з якою я йшов у владу. І з якою продовжую працювати. Саме на основі цього принципу маємо будувати державу».

Вл. інф.