Її розроблено за результатами Діалогу високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період».

За результатами дискусій учасники діалогу досягли взаємної домовленості про наступні дії щодо вдосконалення нормативно-правової бази багаторівневого врядування та виборів у контексті європейських стандартів, повідомив Перший віцеспікер на фейсбук-сторінці.

«Це нагальна тема і розуміємо, що обговорення в суспільстві щодо виборів надало нам величезний потенціал для дискусії про повоєнні вибори -якими вони мають бути, як реалізовувати і зробити так, щоб всі змогли проголосувати», — йдеться в повідомленні.

За словами Олександра Корнієнка, маємо низку й ургентних питань: реалізація виборчої інфраструктури, відновлення якісної роботи реєстру, можливість голосування громадян, що перебувають на тимчасово окупованих територіях або за кордоном. Водночас мусимо працювати над системними проблемами, зокрема, професіоналізацією членів комісії, системою роботи із покращенням практик, роботою із маломобільними категоріями тощо.

«Важливо усвідомлювати, що нам потрібна чітка Дорожня карта, яка може рухати нас вперед. Дякую партнерам за цю роботу та експертизу», —наголосив Перший заступник глави парламенту. А також нагадав: Україна та Рада Європи підписали Спільну декларацію про добре демократичне врядування в частині місцевого самоврядування. «Це дуже важливий крок, адже він визначає впровадження наступних етапів реформи децентралізації», — акцентував парламентарій.