Насамперед Голова Верховної Ради України подякував Тіні Коксу за запрошення взяти участь у Європейській конференції голів парламентів. Він також висловив вдячність ПАРЄ за підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України й відповідні рішення, ухвалені у межах Асамблеї. 

«На майже 600 день повномасштабної війни росії проти України, найбільшої за 80 років війни в Європі, нам дуже важливо не втрачати зв?язок між парламентами та їх очільниками», — зауважив Спікер Парламенту України. 

«Важливо, що ПАРЄ торік закликала держави-члени Ради Європи визнати нинішній російський режим терористичним та підтримала на початку цього року створення спеціального міжнародного кримінального трибуналу для розслідування злочину агресії проти України», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Водночас він зауважив, що необхідною є подальша підтримка Асамблеєю ініціатив щодо створення міжнародного спеціального трибуналу для покарання за злочин агресії проти України. «Ця війна має не просто завершитися, а завершитися справедливим юридичним вироком для агресора», — наголосив Руслан Стефанчук, додавши, що росія, яка публічно зневажає принципи міжнародного права, має бути покарана  за законами міжнародного права. 

«Для України важливою є підтримка Формули Миру Президента України Володимира Зеленського представниками парламентів, що входять до ПАРЄ», — зазначив Руслан Стефанчук. 

Спікер Парламенту України повідомив, що, до прикладу, Верховна Рада України взяла  патронат над п’ятим пунктом Формули — «Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України». 

Насамкінець він акцентував, що це може стати об’єднувальною ідеєю для всіх парламентів, адже «територіальна цілісність — це аксіома для кожної держави».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України