«Це болісна сторінка в історії, — йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці Олександра Корнієнка у Фейсбуці. — Крізь роки завжди пам’ятатимемо жахливий період, коли нацизм забрав життя майже сотні тисяч людей — українців, євреїв, ромів. Це родини, дорослі та маленькі, чоловіки та жінки».

Перший заступник глави парламенту акцентував: «Це зло було покарано. І будь-яке інше, яке має наміри діяти проти людей і спричиняти біль та страждання, буде також покарано». Адже життя — найвища цінність, підкреслив Олександр Корнієнко.

Олена Кондратюк у своєму дописі у Фейсбуці назвала Бабин Яр місцем болю і нагадуванням всьому світові, яке страшне зло можуть нести ні в чому не винним людям тоталітарні режими.

«Нацисти обірвали тут життя 100 000 людей: українців, українських євреїв, ромів, представників інших національностей, людей з різними віруваннями, поглядами, чоловіків, жінок, дітей, — зауважила заступниця Голови Верховної Ради. — Бабин Яр одна із страшних сторінок Голокосту — геноциду єврейського народу. Лише за два дні 29—30 вересня 1941 року нацисти розстріляли тут майже 34 тисячі київських євреїв».

За словами Олени Кондратюк, світ не виніс потрібних уроків і вчасно не зупинив нове зло, нову тоталітарну та людиноненависницьку ідеологію рашизму та її поплічників. «Сьогодні на українській землі знову руйнуються долі ні в чому не винних людей, вчиняються масові вбивства цивільних, тортури, зґвалтування, злочини проти людяності — геноцид українського народу, — каже вона. — Буча, Ірпінь, Бородянка, Маріуполь і багато інших нових болючих ран на довгі роки й десятиліття залишили по собі окупанти».

Нині зафіксовано вже понад 100 000 воєнних злочинів росії, вчинених в Україні, наголошує Олена Кондратюк. Вона закликала пам’ятати всіх, хто загинув через російське вторгнення, «це нагадування світові, що зло не повинно залишатися безкарним, його треба зупинити і перемогти».

Вл. інф.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА. 

Більше фото тут.