Його очільник Олександр Гайду (на знімку) наголосив, що пропонований парламенту Кабміном кошторис-2024 — це бюджет держави, яка веде боротьбу за Незалежність. Тому не дивно, що половину його витрат планується спрямувати на потреби оборони. Але нам усе-таки потрібно і про АПК подумати.

Адже сільгоспвиробники працюють у надскладних умовах. Але попри всі труднощі продовжують дбати про продовольчу безпеку країни та світу.

Тож, як повідомив Олександр Гайду на своїй фейсбук-сторінці, «ми разом із колегами розглянули питання про необхідність збільшення видатків на агросектор». Наразі на підтримку сільгосптоваровиробників пропонують спрямувати 1,1 мільярда гривень. Зокрема, для фермерських господарств та інших виробників сільгосппродукції — 796 мільйонів гривень. Також у Держбюджеті передбачено мільярд гривень на часткову компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробника, два мільярди гривень на компенсацію гуманітарного розмінування та один мільярд гривень — надання грантової підтримки на створення або розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства та тепличного господарства

До речі, на засіданні комітету запропонували здійснювати фінансування програм часткової компенсації вартості сільгосптехніки та надання грантів на створення і розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства і розвиток теплиць через Мінагрополітики, а не через Мінекономіки, як передбачає проект кошторису.

«Розуміємо, що нині пріоритет Держбюджету — підтримка нашої обороноздатності. Однак сподіваємося, що буде можливість збільшити видатки для аграріїв, адже вони потужно стимулюють українську економіку», — підсумував Олександр Гайду.

Фото зі сторінки Олександра Гайду у Фейсбуці.