Інвестори зацікавлені вкладати гроші в нашу оборонну промисловість, адже Україна має серйозні напрацювання, а також величезний досвід реального застосування зброї.

Про це сказав народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Виробництво систем ППО - це один із найскладніших і найбільш високотехнологічних напрямків у військово-промисловому комплексі. І тут Україна повторює шлях Ізраїлю, якому колись США теж надали доступ до високих технологій, щоб Ізраїль міг виготовляти власну зброю та захищати себе самостійно. Я думаю, що в нашому випадку це одна з ланок реалізації гарантій безпеки, адже ми закликали інвестувати в український ВПК, щоб Україна могла розвиватися й не залежала повністю від партнерів», - зазначив парламентарій.

Він нагадав, що зараз вітчизняний військово-промисловий комплекс збільшує виробництво боєприпасів, працює над ракетними програмами тощо.

«У нас є великий потенціал у цих напрямках. А додаткова взаємодія з партнерами дасть вибухове зростання. При цьому, США - не перша країна, з якою є домовленість про співробітництво. Зокрема, Україна співпрацює і з німецькими, шведськими, турецькими компаніями. У нашому ВПК є шалена зацікавленість в інвестуванні з боку різних країн як на рівні державного, так і приватного секторів. Річ у тім, що в нашій державі є величезний досвід того, як у реальних умовах використовувати ті чи інші системи озброєння. І саме ця обставина дуже приваблює наших партнерів», - наголосив народний депутат.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України