Під час зустрічі з керівництвом Міжнародного валютного фонду в Україні голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас спільно з профільними заступниками Галиною Михайлюк, Максимом Павлюком та головою підкомітету Владленом Неклюдовим обговорили зобов’язання України щодо посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Сергій Іонушас повідомив партнерам про основні напрями роботи парламентського комітету, які є важливими елементами на шляху України до членства в 
ЄС.

«Важливим елементом для будь-якого прогресу є посилення боротьби з коруп-цією та підвищення ефективності антикорупційних інститутів. Ми й надалі зміцнюватимемо спроможність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у тому числі посилюючи її інституційну автономію в межах, визначених Конституцією. З цією метою опрацьовується законодавство, яке:

вдосконалить процедури відбору керівника САП та ключових посадових осіб;

зміцнить спроможність САП регулювати власну організаційну діяльність;

створить механізми щодо дисципліни та підзвітності керівництва САП», — зазначив голова комітету.

Народні депутати України подякували представникам МВФ за продуктивний діалог, який відбувався безпосередньо у стінах парламенту України.

Довідково

Зараз в комітеті опрацьовують законопроекти щодо посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури: № 10060, № 10060-1, № 10060-2.

Ці законопроекти вдосконалюють правове регулювання діяльності САП задля забезпечення належної інституційної, операційної та процесуальної автономії.

За повідомленням прес-служби Апарату Верховної Ради України.