Через сприятливу погоду і відсутність необхідності використовувати кондиціонери або обігрівачі, в енергосистемі є навіть надлишок електроенергії. Про це інформує голова профільного комітету Андрій Герус (на знімку).

За інформацією Міненерго, днями, наприклад, застосовували обмеження виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії загальною потужністю 310 МВт.

За словами голови комітету, енергетики згідно із графіком накопичують енергоресурси на складах: вугілля і газ. Понад те, НАК «Нафтогаз» планує проходити опалювальний сезон без імпортного газу, державна компанія має намір забезпечувати потреби населення і промисловості власним видобутком.

«Початок опалювального сезону залежить від погоди: якщо буде холодніше — ОЗП розпочнеться раніше, ніж 15 жовтня, як це передбачено», — сказав голова комітету в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Андрій Герус зазначив, що енергетики враховують можливість посилення ракетної атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури, тривають роботи щодо їхнього захисту.