Фінансування здійснюється у межах урядової програми «єВідновлення». Нею скористалися вже сотні людей: одні готують необхідні документи та подають заяви до органу влади, а 440 жителям громади виплати вже погодили.

Загальна сума, яку вони одержать «на руки», становить майже 43 млн грн — у середньому приблизно 100 тис. грн кожному.

Активізувалися відновлювальні роботи і в сусідній Тростянецькій громаді. Тут люди вже отримують гроші на проведення не дрібних, а капітальних ремонтів зруйнованого житла. До міськради надійшло понад двісті таких заяв, і 165 з них уже погоджено.

У відділі капітального будівництва Тростянецької міськради пояснюють: програма «єВідновлення», котра працює із травня цього року, розбита на три частини. Перша стосується виплат на проведення поточних і дрібних ремонтів, які здійснюються у межах до 200 тис. грн. Друга надає людям можливість проведення капітальних ремонтів на суму до 500 тис. грн, а третьою передбачені компенсаційні виплати на повністю зруйновані квартири і будинки.

У міськраді запевнюють, що в Тростянці працюють усі три частини програми «єВідновлення». І наголошують: під відновленням знищеного або пошкодженого майна маються на увазі винятково житлові об’єкти.

Сумська область.

На знімку: На Сумщині найбільше зруйнованих будинків в Охтирці.

Фото з сайту sts.sumy.ua.