Біблії надійдуть до підрозділів, які боронять північні кордони нашої держави.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв (на знімку), який разом з військовослужбовцями взяв участь в урочистому молебні за українське військо, державу і народ, зазначив, що духовна підтримка наших захисників — надважлива. «Багато років тому наші пращури також боролися за свободу та незалежність України. Дуже символічно є те, що зараз також відбувається ця боротьба за прагнення жити на своїй, Богом даній землі. Той народ, у жилах якого тече прагнення до волі, не можливо поневолити, — наголосив він. — Ми повинні усвідомити, що тільки разом і спільними зусиллями зможемо здобути Перемогу над ворогом, і маємо добре розуміти, що духовна підтримка наших воїнів є надважливим питанням».

Голова Синодального управління військового духовенства митрополит Іоан (Яременко) додав: «Щоденно ми підносимо молитви за успіх справ наших військових, за наближення Перемоги над кремлівською тиранією та за тривалий справедливий мир. Ми просимо допомоги для наших новітніх героїв, просимо зцілення для поранених, визволення з неволі полонених. Ми з вічною вдячністю вшановуємо тих, хто віддав життя за Україну».

За словами військового капелана Олега Гаврилюка, у Біблії є приклади, коли маленька армія перемагала більшу завдяки сміливості та Господньому втручанню, а ми завдяки Божій підтримці можемо стати свідками того, як фронт розсиплеться за лічені хвилини.

Перший Гарнізонний храм ПЦУ збудували у Києві за ініціативи й активного сприяння командувача Об’єднаних cил ЗСУ Сергія Наєва та з благословення і допомоги Предстоятеля ПЦУ, митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Урочисте відкриття церкви святого Миколая Чудотворця відбулося з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці і Дня захисників та захисниць України.

Фото з фейсбук-сторінки Командування Об’єднаних сил ЗСУ.