Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (на знімку) звернувся із заявою до правоохоронців, щоб вони з’ясували, хто відповідальний за завдані державі збитки внаслідок неприйняття урядом підзаконних актів.

«Верховною Радою ще в лютому місяці цього року було прийнято Закон України № 2957-ІХ, який покликаний унеможливити схеми із заниження митної вартості сировинних товарів (наприклад, металобрухту, насіння соняшнику тощо), що експортуються з України, та зменшення розміру вивізного мита, що підлягає сплаті. За узгодженою позицією з Мінекономіки (яке є відповідальним за розробку підзаконних актів) було визначено, що закон буде введено в дію лише з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності, щоб уряд встиг розробити відповідні підзаконні акти», — повідомив Д. Гетманцев у Телеграмі, підкресливши, що тим часом із дня введення закону в дію уже минуло сім місяців, а «віз і нині там».

«Уряд до цього часу так і не спромігся прийняти прості підзаконні акти, чим, вочевидь, сприяє продовженню існування схем щодо заниження вивізного мита під час експорту товарів», — заявив народний депутат, додавши, що в кожної проблеми є прізвище, тому він хоче знати, хто конкретно понесе кримінальну відповідальність за завдані державі збитки та відшкодує їх.

«Звертаюся із заявою до правоохоронців», — повідомив парламентарій.

Вл. інф.