Кожен сьогодні повинен бути на своєму місці — робити все для того, щоб пришвидшувати нашу Перемогу. Попереду перед нами стоїть багато викликів, які стосуються відновлення, відбудови та посилення безпеки України. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Вже нині, на її переконання, треба готувати молоде покоління до активної участі у цих процесах. Тому освіта надважлива! А ще важливіше створювати можливості здобувати якісну освіту в Україні за тими напрямами, де вирішуватимуться питання і прийматимуться визначальні рішення про наше майбутнє.
«Про вступ до ЄС і НАТО — про довготривалий мир, добробут і безпеку.

На ці питання має давати якісні відповіді наша система освіти. Насамперед у підготовці фахівців з міжнародних питань та у сфері національної безпеки.

Минулого року я дуже близько познайомилася зі спудеями та спудейками Національного університету «Острозька академія». Це було справжнє відкриття! Відповідальні, розумні, патріотичні. Вони активно навчаються, волонтерять, допомагають українській армії та захищають нашу країну в лавах Сил оборони. В «Острозькій академії» нині навчаються понад 60 учасників бойових дій, десятки студентів отримали відзнаки за допомогу ЗСУ.

І тут розуміють важливість академічного внеску у протидію гібридним загрозам та мають візію майбутнього, яку я особисто поділяю. Відкрито унікальну цивільну спеціальність «Національна безпека», де студенти вивчають предмети, які стосуються діяльності спецслужб, безпеки соціальних комунікацій, гібридних воєн, пропаганди і контрпропаганди, інформаційної та кібербезпеки тощо. Це те, що реально наближає нас до стандартів НАТО. На жаль, досі без державного замовлення, власним коштом», —зазначила віцеспікерка.

Тому вона вирішила заснувати один іменний грант для другого курсу спеціальності «Національна безпека» в «Острозькій академії», який покриє вартість річного навчання.

«А ще важливо знати й розуміти історію — світу та України. Кажу як історик, і сьогодення лише доводить цю істину. Тому ще один іменний грант для покриття річної вартості навчання матимуть змогу отримати спудеї другого курсу спеціальності «Історія та археологія».

Відбір на конкурсних засадах! Із мотиваційним листом і пошуком відповіді на важливе для кожного питання: «Яким ви бачите свій внесок у повоєнне відновлення України?».
Успіхів! Підсумки підіб’ємо 17 листопада!» — резюмувала Олена Кондратюк.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.