У своєму фантастичному творі юний автор розповідає про мешканців планети у сузір’ї Центавра, описуючи світ людей з аутизмом, бо й сам має такий розлад. Тому книжка буде цікава всім, хто хоче зрозуміти, що відчувають люди з аутизмом. У героїв немає імен, вони телепати і не дивляться одне одному в очі.

«Це книга про уявну планету, на якій живуть надрозумні істоти. Зовні вони дуже схожі на землян, лише відрізняються особливою будовою мозку», — каже сам письменник.

Ілюстрації він робив особисто. Малює давно, здобув популярність та мав кілька персональних виставок саме завдяки своїм картинам на космічну тематику, якою захоплюється.

Максим розповів про те, як на його творчість вплинула війна: «Після повномасштабного вторгнення разом з мамою виїхали з тимчасово окупованого Бердянська до Запоріжжя. Намалював зруйновані Маріуполь, Харків, Оленівку, де у колонії загинули полонені бійці «Азову», українців, які стали янголами».

Завдяки тому, що роботи хлопця добре купують, йому вдалося зібрати і переказати оборонцям понад 60 тисяч гривень. За свою діяльність Максим отримав нагороду від Президента Володимира Зеленського.

«Пишаємося нашими неймовірними дітьми. За ними — майбутнє України. Слід підтримувати їх, розвивати та сприяти їхнім талантам. Креативна, освічена нація — фундамент успішної країни», — вважає начальник управління з питань культури та спорту обласної ради Лілія Гиренко.

Максим продовжує писати. І обіцяє невдовзі представити свої нові твори.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпропетровської обласної ради.