На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму виступі на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє урядовий портал.

«Інфляція сповільнилася з 26 до 8—9 відсотків. Маємо рекордні міжнародні резерви в розмірі майже 40 мільярдів доларів. Дефіцит залишився на рівні 20 відсотків, і ми знаємо, як його профінансувати наступного року», — зазначив очільник уряду.

Прем’єр-міністр акцентував увагу на шести секторах, які стануть основою економіки майбутнього:

 військово-промисловий комплекс,

 аграрна галузь,

 енергетика,

 ІТ,

 будівництво,

 машинобудування.

«ВПК. Зростаємо в цьому секторі. Маємо велике державне замовлення. На закупівлі Міноборони передбачається 400 мільярдів гривень нинішнього і наступного року. Цьогоріч додатково спрямували 40 мільярдів гривень на закупівлю дронів», — зазначив Денис Шмигаль.

Аграрний сектор, за його словами, дає основну частку валютних надходжень нашої держави. Він наголосив, що переробка має стати ключовим чинником зростання ВВП у майбутньому.

«Енергетика. Можемо бути газовим сейфом Європи. Уже сьогодні понад три мільярди кубічних метрів газу європейські компанії зберігають у наших сховищах. Будемо частиною європейського енергетичного ринку. Робимо наголос спільно з Європою та США на виробництві водню в майбутньому, що створюватиме додаткові можливості», — зауважив Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, ІТ — одна зі сфер, яка минулого й цього року показала велике зростання. 

Будівництво також стане важливим напрямом, адже після закінчення війни Україна відновлюватиме все житло й інфраструктуру.

«Шоста галузь — наше машинобудування. Будемо стимулювати з бюджету та збільшувати замовлення: не лише для сектору безпеки та оборони, а й для цивільного сектору, для потреб відновлення та функціонування економіки», — підкреслив глава уряду.