«Багато людей скаже, що шлях України до європейської родини почався саме з Революції Гідності. Відтоді українці покладали й покладають свої життя за незалежність, за волю, за право обирати свій шлях. Наша боротьба продовжується проти агресора за своє майбутнє», — наголосив насамперед під час конференції Перший віцеспікер, додавши, що для України дуже важливими є солідарність, допомога та розуміння. «Саме з тих часів почався справжній європейський шлях України, Революція Гідності продемонструвала, що ми хочемо бути частиною Європи, що хочемо боротися та будемо робити все для цього», — зазначив Олександр Корнієнко.

Водночас він зауважив, що українці — це нація, яка найбільше в Європі хоче миру, але це має бути справедливий мир, відповідно до Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

«Будь-які мирні процеси мають починатися від повного звільнення від російських загарбників наших територій у межах кордонів 1991 року», — акцентував Олександр Корнієнко.

Окрім того, під час заходу Перший заступник Голови Верховної Ради України наголосив на трьох важливих діях. По-перше, російська федерація має повернути всіх полонених. По-друге, важливо реалізувати спеціальний трибунал, щоби країна-агресор не лише понесла відповідальність, а й злочини не повторились у майбутньому. По-третє, необхідно покращити світову безпеку та реалізувати її реформування. «Чинна система безпеки, яка регулюється рішеннями Ради безпеки ООН, Генасамблеї ООН, очевидно, має вади, коли постійний член Радбезу ООН здійснює військову агресію на непостійного члена, ядерна держава проти неядерної, користуючись правом вето, блокує будь-які спроби вирішити це у масштабі Радбезу ООН», — зазначив він.

У питанні євроінтеграційного шляху України, Перший віцеспікер акцентував, що всі зобов?язання, надані Україні Європейською комісією, виконуються.

«Дуже імпонує назва конференції. Дійсно, майбутнє Європи проходить через Київ. Від себе можемо відповісти, що майбутнє України невід’ємно проходить через Європу та всі столиці її держав-членів», — зауважив насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.