Його назва «Особливості правового регулювання вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві».

«Тема реформи децентралізації й покращення життя місцевого самоврядування — це ті зміни, які мають відбуватися щоденно», — наголосив Олександр Корнієнко, зауваживши, що всі українці хочуть мати якісні сервіси та швидкі послуги.

«Це європейське бачення, і важливо, що перейшли саме в тему в цілому проектів регіонального розвитку за підтримки Єврокомісії. Це один із тих напрямів, які можемо достатньо інтенсифікувати, — і працюємо над ним», — зазначив він.

Перший віцеспікер акцентував, що у часи повномасштабної агресії завжди наголошує на високій ролі місцевого самоврядування: «Від того, як вони захищали свої громади, до того, як продовжують утримувати свої можливості та ресурси».

«Водночас великі ресурсні проекти вже на старті — важливо заглиблюватися у них й усвідомлювати, що маємо наближатися до одного рівня з європейськими містами. Це частина євроінтеграційного треку», — зауважив Олександр Корнієнко.

Насамкінець він висловив вдячність Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за постійну спільну роботу та USAID Ukraine — за підтримку українського народу.

Довідково. Захід організовано Комітетом із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України за сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.