Брюссельський офіс Асоціації місцевого самоврядування Дніпропетровщини діятиме у приміщенні Єврокомітету регіонів.

Під час пленарного засідання Комітету регіонів і міст ЄС народний депутат України Віталій Безгін зазначив: «У кожній ситуації є ризик, що держава централізуватиме всі кошти, особливо на відбудову. Так зростатиме ризик корупції. Тому тут потрібна прозорість. Тож ми сподіваємося, що європейці нас підтримають. Інтереси громад повинні бути на першому місці».

З приводу відкриття нового представництва він додав: «Щиро сподіваюся, що за цим кроком буде системна робота з адвокації інтересу регіону та залучення проектів. Уже мають представництва Львів, Закарпатська область — представник при Комітеті регіонів — і Дніпропетровська область. Наступна — Вінниця».

Міський голова Львова Андрій Садовий підкреслив важливість продовження співпраці з ЄС, щоб надати нашій реформі поштовх для її завершення: «Співпраця, яку ми активізуємо, щоб кожна громада мала партнерів у ЄС, надасть нам новий імпульс. Це не зробить Україна самотужки. Тут потрібна співдія різних інституцій. Це титанічна праця, і ми нині це робимо».

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук сказав, що реформа децентралізації в Україні триває і вона показала свою ефективність: 

«Нам треба її завершити. Але для цього потрібно змінити Конституцію. Утім, ми це зможемо зробити, коли не буде воєнного стану. Впевнений, що після нашої Перемоги реформа децентралізації в Україні буде завершена».

Підготував Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.

Дніпропетровська область.

На знімку: народний депутат Віталій Безгін, голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, голова Харківської облради Тетяна Єгорова- Луценко.

Фото зі сторінки Віталія Безгіна у Фейсбуці.