Ціни, що пустилися в радісний танок перед Новорічними і Різдвяними святами, не додають оптимізму жителям Криму, і особливих перспектив у наступному році вони не мають.
Кореспондент «Голосу України» пройшовся базарами і магазинами Сімферополя, щоб з’ясувати, що можуть собі дозволити купити кримчани до новорічного столу. З’ясувалося: не так уже і багато.
Ціни на м’ясо дедалі зростають, не дотримуючись моралі.
Вирізка — 400—500 рублів за кілограм, або майже 200 гривень, качка (не запечена з яблуками, а свіжа) — від 600 до 1000 рублів. Якщо казати про ковбаси, то ціни тут також зашкалюють. Навіть варена, одна з найдешевших для приготування традиційного новорічного салату, коштує майже 170—250 рублів за кіло. Свинячі рульки, які ще тиждень тому коштували по 70 рублів, тепер удвічі дорожчі (на знімку).
![](/images_upload/2014/12/301214/DSC03578.jpg)
Неодмінний атрибут новорічного столу — шампанське — коштує приблизно 230—600 рублів за пляшку. Залежить від виробника і марки.
Загалом Новий рік багатьом кримчанам вочевидь не в радість. І вже точно робітникам тих підприємств, які зустрічатимуть його з багатомісячною заборгованістю із зарплати, яку так і не виплатили, всупереч обіцянкам.
Єдине, що радує, то це ціни на мандарини, які коливаються від 65 до 80 рублів, але мандаринами ситий, звичайно, не будеш...
Сімферополь.
Фото автора.