Тут на 53 гектарах створено індустріальний парк «Іскра». Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

«Створенню парку передувала клопітка праця, — розповів ініціатор цього проекту сільський голова Ігор Мартинюк. — Депутати підтримали ідею. Серед на-прямів роботи «Іскри» — виготовлення харчових продуктів і технічних засобів, зерносушіння та зернопереробка, текстильне виробництво, оброблення деревини тощо. Передбачено створення до тисячі нових робочих місць, що для сільської територіальної громади вкрай важливо. До того ж задіємо територію колишнього сірчаного рудника, яка останнім часом була геть занедбаною».

Ігор Мартинюк акцентує й на тому, що створення індустріального парку — велика перспектива з огляду наповнення бюджету громади. А потенційні інвестори мають тут привабливі майданчики для бізнесу. Землі переведено у статус промислових, є комунікації. Важливо, щоб підприємці прийшли не просто взяти землю в оренду, а мали бізнес-план, із чітко прописаними правилами. Підгайчиківська сільська рада вже отримала понад десяток пропозицій.

«Загалом до Реєстру індустріальних парків вже включено 67 парків, — повідомила народна депутатка, член Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом Олена Вінтоняк (на знімку). — У липні ми спільно із заступником голови Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради Дмитром Кисилевським організували на Івано-Франківщині регіональну нараду щодо функціонування та створення індустріальних парків.

Відзначили тоді важливість їх створення задля розвитку громад і держави загалом. Власне, плідна робота очільників громад у цьому на-
прямі дає свої результати, як-от у Підгайчиках. Для громади це нові робочі місця, податки до місцевого бюджету, це робоча економіка й міцний тил».

Фото зі сторінки О. Вінтоняк у Фейсбуці.